Završna konferencija projekta POMOĆ LOKALNE ZAJEDNICE ZA UGODNO ŽIVLJENJE OSOBA TREĆE DOBI- faza II

U Društvenom centru SOS Dječjeg sela Lekenik, dana 27.06.2022. održana je završna konferencija projekta „Pomoć lokalne zajednice za ugodno življenje osoba treće dob- faza II“.

Kao partneri projekta „Pomoć lokalne zajednice za ugodno življenje osoba treće dobi“ faza II konferenciji su prisustvovali: v.d. predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Vesna Cerovski, socijalna radnica i koordinatorica za projekte Mašenka Sekulić, te socijalna radnica Sanja Orelj iz Centra za socijalnu skrb Sisak.

Osim partnera, pozivu se ispred Sisačko-moslavačke županije odazvala Alenka Ljubešić kao izaslanica župana, vijećnici Općinskog vijeća Općine Lekenik, direktori i ravnatelji institucija s područja Općine Lekenik, te žene zaposlene u projektu.

Nazočnima se obratio načelnik Općine Lekenik istaknuvši kako se sam projekt „Pomoć lokalne zajednice za ugodno življenje osoba treće dobi- faza II“ provodio u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanjem- područna služba Sisak te Centrom za socijalnu skrb Sisak. Naglasio je, također, da se projekt financirana u 100% iznosu bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 2.785.900,00 kuna.
Na kraju se zahvalio ženama što su se javile na Oglas te što su stanovnicima općine Lekenik starije životne dobi omogućile kvalitetniji život i pomogle u obavljanju osnovnih životnih potreba.

Više o samom projektu rekla je voditeljica, Marijana Komar istaknuvši kako su zaposlenice, osim tjelesnih i osobnih potreba starijih i nemoćnih, svojom empatijom pružile i duhovno zadovoljstvo krajnjih korisnika što je njima, ponekad, bitnije od onog fizičkog. Naglasila je kako je u projektu sudjelovalo 30 žena te ukupno 180 osoba starije životne dobi.

Ujedno im se zahvalila na svemu dosad učinjenom, kao i partnerima projekta istaknuvši veliki interes od strane krajnjih korisnika i žena koje se zapošljavaju te kako se u skorije vrijeme očekuje i početak istoimenog projekta faze III.

Uzvanicima su se nakon voditeljice obratili i predstavnici partnera ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centra za socijalnu skrb Sisak ponovivši važnost takvih projekata u nadi da se na tome neće stati već da će se partnerstvo ubrzo nastaviti.

Pogledajte na Mreža TV:
https://fb.watch/eqiEEv3eCF/

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content