Pomoć lokalne zajednice za ugodno življenje osoba treće dobi – faza III.

lenta-logotipi

Projekt „Pomoć lokalne zajednice za ugodno življenje osoba treće dobi – faza III.“ UP.02.1.1.16.0168, pripremljen je u suradnji s razvojnom agencijom Sisačko-moslavačke županije SIMOROM. Odlukom Ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, 12. kolovoza 2022. godine, Projekt je odobren za financiranje.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. potpisan je 14.09.2022. godine sa Upravljačkim tijelom, Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, kao posredničkim tijelom razine 2.

Ukupna vrijednost projekt iznosi 1.483.200,00 kuna, koja vrijednost je ujedno i ukupno prihvatljivi trošak projekta. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Razdoblje provedbe projekta, koji Općina Lekenik provodi pod nazivom; „Pomoć lokalne zajednice za ugodno življenje osoba treće dobi – faza III.“ UP.02.1.1.16.0168 započelo je potpisivanjem Ugovora, 14.09.2022. godine te traje 8 mjeseci, odnosno do 14.05.2023. godine.

Partneri na projektu su kao i do sada Centar za socijalnu skrb Sisak i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Sisak.

Ugovorom je predviđena skrb za minimalno 180 korisnika starije životne dobi, odnosno osoba u dobi od 65 i više godina i/ili nemoćnih osoba s područja Općine Lekenik, te zapošljavanje 30 žena koje su na dan ulaska u Projekt upisane u evidenciju nezaposlenih osoba HZZ-a, sa najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, pri čemu je prednost pri zapošljavanju osigurana ženama pripadnicama teže zapošljivim/ranjivim skupinama, od kojih je najviše zaposleno pripadnica ranjive skupine „žena od 50 godina i više“. Po provedenom natječaju za zapošljavanje zaposleno je ukupno 29 žena, na razdoblje od 6 mjeseci, koje daju potporu i podršku 193 krajnjih korisnika.

 


 

INFORMACIJE O PROJEKTU

Naziv projekta: „Pomoć lokalne zajednice za ugodno življenje osoba treće dobi – faza III“

Nadležna tijela: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije

Partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak

Ukupna vrijednost projekta: 1.483.200,00 kuna

Razdoblje provedbe projekta: do 14.05.2023. godine

Broj zaposlenih žena: 29 (u radnom odnosu 6 mjeseci)

Broj krajnjih korisnika: 193

Voditelj projekta: Viktorija Majcen
Kontakti: 044/527-813; 099/7326813; viktorija.majcen@lekenik.hr

Old people holding hands each other
Old people holding hands each other

Projekt "Zaželi"

U projektu „Pomoć lokalne zajednice za ugodno življenje osoba treće dobi“ se planira zaposliti 29 žena s područja Općine Lekenik koje spadaju u ranjive skupine društva poput teško zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, žene s invaliditetom, žene žrtve nasilja i ostale pripadnice ranjive skupine. Proveden je javni natječaj te su odabrane zaposlenice koje će raditi u navedenom programu. Program traje 8 mjeseci.

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content