Započele edukacije u okviru projekta „Pomoć lokalne zajednice za ugodno življenje osoba treće dobi“

Općina Lekenik je u okviru provedbe projekta ”Pomoć lokalne zajednice za ugodno življenje osoba treće dobi” za 28 zaposlenica s područja Općine Lekenik, pripadnica ranjivih društvenih skupina organizirala edukacije za gerontodomaćicu i ECDL operatera. U cilju efikasnije socijalne inkluzije, ciljane skupine ovog programa su žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, koje će skrbiti o starijim osobama, te korisnici, starije i nemoćne osobe u nepovoljnom položaju. Po završetku spomenutih edukacija, zaposlenice će biti konkurentnije na tržištu rada s obzirom na trajne kvalifikacije koje će svaka od njih steći. Putem raspisanog natječaja odabrana je najpovoljnija ponuda Učilišta Magistra iz Zagreba, ustanove za obrazovanje odraslih. Edukacije su započele dana 3. travnja 2018. godine.

Gerontodomaćica je osoba koja pomaže nemoćnim i starijim osobama u obavljanju aktivnosti svakodnevnog života, te provodi osnovne postupke iz područja zdravstvene njege. Program edukacije za gerontodomaćice polazi 23 žena zaposlenih u sklopu prethodno spomenutog programa, a koje će obavljati i stručnu praksu u domovima za stare i nemoćne na području SMŽ.

ECDL je međunarodno priznata potvrda informatičke pismenosti koja jamči vlasniku poznavanje rada na računalu prema ECDL normi. Program edukacije za ECDL operatera polazi 5 žena, a koje će uz dobivanje trajne kvalifikacije ujedno postati konkurentnije na tržištu rada, koje danas traži puno više od osnovnog poznavanja rada na računalu, ali i potvrdu koja to dokazuje.

Općinski načelnik. Ivica Perović, zamjenik općinskog načelnika, Marin Čačić i pročelnik, Ivan Mužek su ukratko prezentirali projekt ‘Zaželi – pomoć u kući’ koji je financirala Europska Unija, te su poželjeli uspješno polaganje svim polaznicama edukacija.

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content