Župan Žinić sa suradnicima posjetio Općinu Lekenik

U četvrtak, 14. svibnja 2015. godine, župan Ivo Žinić, njegova zamjenica Anita Sinjeri-Ibrišević i zamjenik Marin Piletić su, sa stručnim suradnicima, boravili u radnom posjetu Općini Lekenik.

Najprije je u općinskoj vijećnici održan radni sastanak, nakon kojeg je uslijedio posjet OŠ Mladost Lekenik, Dječjem vrtiću Lekenik i SOS Dječjem selu Lekenik. Nakon uvodnog izlaganja načelnika Općine Lekenik Ivice Perovića oko aktualnih aktivnosti

, župana i njegove suradnike sa problematikom i planovima upoznali su Božidar Antolec vezano uz turizam, Irena Pilko oko Dječjeg vrtića Lekenik, Igor Rožić oko OŠ Mladost Lekenik te Mario Čović oko SOS Dječjeg sela Lekenik. Nakon kratkih izlaganja župan Žinić i njegovi suradnici uključili su se sa konstruktivnim prijedlozima oko rješavanja dijela problematike i predlaganja novih projekata.
U Lekenik smo došli ispunjavajući naš plan obilaska jedinica lokalne samouprave, rekao je župan Ivo Žinić: „Na radnom sastanku smo razgovarali o čitavom nizu tema.“ Razgovaralo se o Osnovnoj školi mladost, kao i područnim školama na području općine Lekenik, koje imaju određenih problema. Župan je još jednom istaknuo kako je Sisačko-moslavačka županija apsolutno protiv naplate cestarine na dijelu nedovršene autoceste: „Koja, neka me nitko krivo ne shvati, vodi od nikuda nikamo.“ Župan je rekao kako je to zajednički stav i Županije i lekenika i Grada velike Gorice.
Općina Lekenik je proživjela strašne poplave tijekom prošle godine i na prevenciji opasnosti će se zajednički raditi, sustav obrane od poplave mora se kvalitetnije riješiti. Isto tako će Županija pomoći u realizaciji projekta spoja Lekenika na Regionalni vodovod Petrinja.
U planu i programu Županijskih cesta za ovu su godinu predviđene za sanaciju, odnosno modernizaciju dvije ceste na području Općine Lekenik, u Lekeniku i Gornjem Vukojevcu. Tu je i jedina državna cesta u RH koja nije asfaltirana, Letovanić-Pokupsko. Zajedno će pokušati riješiti i most na Hotnji, rekao je župan.
Područje u kojem Županija može puno pomoći jest priprema projekata u poljoprivredi, turizmu, župan je ponudio pomoć SI-MO-RA-e, županijske razvojne agencije.
Problem je i s prijevozom učenika iz udaljenih, rijetko naseljenih mjesta Pokuplja, rješenje će također tražiti zajednički.
Pomoć mogu očekivati i ambiciozni turistički projekti Općine Lekenik, a tu je župan dodao i kako zapravo treba povezati kompletnu turističku ponudu Sisačko-moslavačke županije, ponuditi zahtjevnim turistima zaokružen i cjelovit proizvod, što je područje u kojem je moguće ostvariti velike pomake.

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content