U Poljani L. obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

U Općini Lekenik Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 21. obljetnica VRO Oluja obilježen je u petak, 5. kolovoza 2016. godine centralnim programom u Poljani Lekeničkoj. Uz predstavnike Općinske vlasti predvođene načelnikom Ivicom Perovićem, proslavi je prisustvovao i župan Ivo Žinić u pratnji supruge.
Oni su zajedno s mještanima pripadnicima HV-a u procesiji od društvenog doma otišli do mjesnog groblja, gdje je župnik Radiček predvodio misno slavlje na otvorenom. Prije mise, predstavnici općinske i županijske vlasti položili su vijence i svijeće podno centralnog križa.
Program je kasnije nastavljen u društvenom domu uz nastup KUD-a Sveti Florijan, organizatora cijelog programa.
Okupljenima su se obratili župan Ivo Žinić i načelnik Ivica Perović, spomenuvši se pritom obojica žrtve koju su dali hrvatski branitelji u obrani Domovine. U večernjim satima goste je zabavljala grupa Dinacordi i Luna band.

Dan ranije, u župnoj crkvi u Lekeniku služena je sveta misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje, te se članovi obitelji i predstavnici općinske vlasti zapalili svijeće podno spomenika ispred crkve.

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content