Sv. Marta u Šišincu

ŠIŠINEC, srijeda, 29.07. – U mjestu Šišinec na području Lekenika proslavljen je dan Svete Marte, zaštitnice župe Šišinec. Župan Ivo Žinić je sudjelovao u cjelovitom programu, blagoslovu i puštanju vijenca niz rijeku Kupu, na mjestu stradanja pripadnika 102. brigade HV-a Novi Zagreb, Svetoj misi, u župnoj crkvi Sveta Marta, te polaganju vijenaca i paljenju svijeća kod Spomen gaja u središtu mjesta.

Župan Žinić i osobno je svjedočio događanjima u Šišincu: „Bio sam ovdje u Šišincu ’91. godine tada kada se sve to događalo, u ulozi zapovjednika 78. samostalne bojne Glina. Bio sam puno puta ovdje na mjestu skelskog prijelaza gdje je jedna fenomenalna akcija Hrvatske vojske i policije kasnije nažalost doživjela krah kada je jedna brigada koja tog trenutka nije bila spremna za uvođenje u ratna djelovanja doživjela veliki gubitak ljudstva.”, rekao je župan.
Ti događaji, kaže župan, vezani uz akciju „Vihor” kojom je trebao biti oslobođen prostor Banovine do grada Gline, ostali su mu duboko urezani u sjećanje. „Danas smo došli zapaliti svijeće i položiti vijence u rijeku Kupu kako bi odali počast poginulima koji su stradali za slobodu današnje Hrvatske. To je najmanje što njima u spomen možemo učiniti”, dodao je župan.

preuzeto s portala 53

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content