Sisački lađari pobjednici X. Utrke kupskih čamaca St. Brod – Letovanić

11 posada natjecalo se na jubilarnoj utrci od Starog Broda do Letovanića

Uvjerljivi pobjednici jubilarne, 10. utrke kupskih čamaca Stari Brod – Letovanić članovi su Udruge lađara Sisak čije su posade osvojile prva tri mjesta. Sisački lađari redovni su sudionici ove utrke od njezinih početaka, a ove su godine treću puta za redom osvojili prvo mjesto čime im je u trajno vlasništvo prelazi prijelazni pehar. I četvrto plasirana posada Veterani No1 su iz Siska, i oni su od veslali svoju jubilarnu utrku. Peti su kroz cilj stigli dečki iz ekipe Crnostrik & CB Egos, u kojoj su dvojica iz Letovanića.

U plasmanu za I. Memorijalnu utrku hrvatskih branitelja pobijedili su Veterani No1, dok su drugi bili veslači Kluba Vrbina. Treći su bili članovi Kluba veterana 145. brigade.

Nagrade su podijelili župan Ivo Žinić i Božidar Antolec iz TZO-a Lekenik. Glavna nagrada pobjednicima bila je novi drveni čamac.

„Presretni smo, osvojili smo kupski čamac – glavnu nagradu 10. jubilarne utrke. Uz neretvanski maraton, ovo je jedna od najljepših utrka koju veslamo. Letovanić i Turistička zajednica općine Lekenik to stvarno uvijek organiziraju na nivou. Presretni smo što možemo doći i dolazit ćemo i ubuduće. Ovim putem pozivam sve sudionike da iduću subotu dođu u Sisak na našu šikljadu”, rekao je Saša Zeljug, predsjednik Udruge lađara Sisak. Pobjeda sisačkih lađara nije iznenađenje, jer redovito treniraju zajedno, a već 12 godina sudjeluju i na Maratonu lađa na Neretvi. Ove godine osvojili su 11. mjesto, što je skok za 15 mjesta u odnosu na prošlogodišnji plasman

Utrku su i ove godine organizirali Turistička zajednica Općine Lekenik i DVD Letovanić u sklopu kulturno – turističke manifestacije “Letovanić selo pokraj Kupe”. Sudjelovalo je 11 posada.

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content