SAJAM “PROIZVODI HRVATSKOG SELA”

Danas u 9 sati započeo je Sajam „Proizvodi hrvatskog sela“ u Boćarskom domu u Zagrebu. U organizaciji LAG-a Zrinska gora-Turopolje na sajmu se predstavilo 19 proizvođača s područja LAG-a kao najbrojnija proizvođačka skupina.

Otvorenju sajma je prisustvovala i zamjenica župana  Anita Sinjeri Ibrišević, predsjednik LAG-a Zrinska gora-Turopolje Božidar Antolec te načelnica općine Majur Klementina Karanović. Obišli su sve proizvođače i zaželjeli im dobrodošlicu. Nakon svečanog otvorenja sajma ministar poljoprivrede Davor Romić u pratnji gradonačelnika Bandića također je obišao sve izlagače.

Iz Lekenika na sajmu svoje proizvode predstavio je OPG Cestarić.

Prema broju izlagača i prema ostvarenim rezultatima „Proizvodi hrvatskog sela“ su  najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj. „Proizvodi hrvatskog sela“ su pomogli većem broju malih i srednjih proizvođača tradicijskih proizvoda da izađu na tržište i pronađu svoje kupce. Danas su većina od njih uspješni tržni proizvođači.

Temeljni ciljevi ove priredbe su  promocija i prodaja proizvoda hrvatskog sela te opskrba potrošača s proizvodima do kojih teže dolaze uzevši u obzir kulturu i tradiciju hrvatskog sela. Ove godine na sajmu prisustvuje oko 300 izlagača, iz svih krajeva Hrvatske, a očekuje se oko trideset tisuća posjetitelja, ukupno u tri dana trajanja sajma.

Naši proizvođači na najbolji mogući način predstavljaju raznolikost ponude ruralnog kraja LAG-a Zrinska gora-Turopolje te je ovo nova prilika za njihovo prezentiranje i nove uspjehe u poslovanju.

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content