Radovi na sustavu obrane od poplava

U srijedu, župan Ivo Žinić i njegova zamjenica Anita Sinjeri-Ibrišević, u pratnji čelnika Općine Lekenik Ivice Perovića i njegove zamjenice Marice Zlovolić te Hrvatskih voda i Državnog ureda za zaštitu i spašavanje na županijskoj razini, obišli su objekte na području Općine Lekenik kako bi se upoznali sa stanjem sustava za obranu od poplava.

Uspoređujući prošlogodišnju situaciju s ovogodišnjom, načelnik Općine Lekenik Ivica Perović je izrazio zadovoljstvo što su ovog ljeta vremenske prilike bile povoljnije nego prošlog koje je bilo iznimno kišno pa, osim što nisu imali problema s poplavama, dozvolili su da se obave radovi na mjestima koja su se prošle godine pokazala problematičnima.

Od šumskog dijela nasipa u Žažini, preko nasipa u samom mjestu Žažina, Obedskog kanala, nasipa i ribnjaka u Letovaniću i kanala uz trasu auto-ceste u Lekeniku, župan je sa suradnicima obišao sve krizne točke iz proteklih poplavnih prijetnji.
Župan je rekao kako je dinamikom radova koji se izvode vrlo zadovoljan: „Sanacija i utvrđivanje ovih nasipa izvedeno je vrlo stručno, što jamči da na ovom dijelu zasigurno nećemo imati nikakvih problema. Mogu, dakle, poručiti javnosti i stanovnicima ovog kraja da mogu biti sigurni.“

Kakvo je stanje sustava za obranu od poplava i što se sve čini kako se ne bi ponovio scenarij od prošle godine kada je lekeničko područje bilo jedno od najugroženijih u poplavama koje su pogodile gotovo čitavu Hrvatsku može se vidjeti iz priloženih fotografija.

 

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content