Projekt “e-Lekenik” – odabran i prihvaćen za financiranje od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

Projekt pod nazivom “e-Lekenik” odobren je i prihvaćen od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Kroz navedeni projekt Općina Lekenik pripremit će projektno-tehničku dokumentaciju za projekte u području digitalne transformacije.

Iznos prijavljenog troška u iznosu od 684.375,00 kuna u cijelosti je prihvaćen i financirat će se od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Projekt „e-Lekenik“ usmjeren je na digitalnu transformaciju, a područja intervencije odnose se na IKT rješenja, digitalizaciju, e-usluge, aplikaciju za javne usluge, poslovanje javnih tijela, IKT infrastrukturu za javne usluge, podatkovne centre i dr.

Cilj projekta „e-Lekenik“ je izrada projektno-tehničke dokumentacije u području digitalne transformacije za uspostavu i opremanje Data centra, uvođenje WI-FI-a u općinske institucije i izrada jedinstvene web aplikacije za stanovnike općine Lekenik, čime će se realizirati digitalizacija općinskih institucija i omogućiti dostupnost e-usluga za stanovnike općine.

Korisnici sustava bit će Općina Lekenik te sve javne službe općine Lekenik; Dječji vrtić Lekenik, Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik, Turistička zajednica Općine Lekenik, Komunalno poduzeće Lekenik d.o.o., kao i svi stanovnici općine Lekenik kojima sustav omogućava jednostavniju komunikaciju sa javnim službama te su ujedno i ciljna skupina projekta.

Izradom projektno-tehničke dokumentacije stvara se podloga za daljnu digitalnu transformaciju koja je prilagođena potrebama Općine te njezinim stanovnicima te predstavlja preduvjet za drugi korak, implementaciju predloženih ideja/rješenja. Digitalno funkcioniranje/transformacija u današnje vrijeme je nužno, što se i pokazalo u krizi uzrokavanoj virusom COVID-19 te predstavlja alternativu za tradicionalno poslovanje, što će u velikoj mjeri olakšati rad i dolazak do informacija.

obavijest o prihvaćanju_C2.1.R2.I1.01.131_potpisano

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content