PRIOPĆENJE ZA JAVNOST SA SJEDNICE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE LEKENIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST SA SJEDNICE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE LEKENIK

 

Dana 13. ožujka 2020. godine održana je 7. sjednica Stožera civilne zaštite Općine Lekenik na kojoj je analizirana situacija uzrokovana koronavirusom te su doneseni slijedeći zaključci:

 

  1. Stanje na području Općine Lekenik je dobro budući trenutno nema informacija o zaraženim stanovnicima koronavirusom.
  2. Stožer civilne zaštite Općine Lekenik pozdravlja i podupire rad i donijete mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te svog zdravstvenog osoblja uključenog u proces upravljanja krizom uzrokovanom koronavirusom.
  3. Pozivamo i dalje na strogu i discipliniranu primjenu uputa, mjera i postupaka koje preporuča i nalaže Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a posebno one koje se odnose na ograničavanje javnih skupova i okupljanja te primjenu osobnih preventivnih mjera.
  4. Sa danom 16.03.2020. godine obustavlja se rad Dječjeg vrtića Lekenik, ali će biti uvedeno dežurstvo za djecu roditelja koji nemaju drugog načina zbrinjavanja djece. Konkretne informacije o naprijed navedenom biti će date od ravnateljice Dječjeg vrtića Lekenik i na web stranici istog.
  5. Pozivamo stanovnike Općine Lekenik da svedu dolaske u Općinu i druge jave ustanove na našem području na minimum, te da svoje potrebe pokušaju regulirati elektroničkim sredstvima komunikacije (telefon, e-mail, društvene mreže i slično).
  6. Pozivamo stanovnike Općine Lekenik da ne nasjedaju dezinformacijama koje šire neodgovorne osobe, da ne šire paniku te na disciplinu i odgovorno ponašanje što je jedina garancija da ćemo ovu krizu uz najmanje ugroza privesti kraju.

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content