Poziv vlasnicima oštećenih objekata koje je potrebno hitno ukloniti

Pozivamo stanovnike Općine Lekenik koji su vlasnici oštećenih građevina (objekti s crvenom oznakom) za koje je utvrđeno ili ocijenjeno da ugrožavaju živote i zdravlje građana, imovinu ili infrastrukturu te ih je iz tog razloga potrebno hitno ukloniti, da prijave takve građevine.

Prijavljene građevine će se uvrstiti u popis koji će se dostaviti Stožeru Civilne zaštite RH u svrhu izrade Plana prioritetnog uklanjanja građevina oštećenih potresom od 28. i 29. prosinca 2020. godine i naknadnim potresima.

Uz prijavu je potrebno dostaviti i izjavu vlasnika građevine da su suglasni s uklanjanjem oštećene građevine prema obrascu koji je na svojim web stranicama objavilo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Izjavu možete preuzeti na sljedećem linku: https://mgipu.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Potres/SUGLASNOST_VLASNIKA_za_uklanjanje_zgrade.docx

ili osobno na adresi Zagrebačka 77, Lekenik, u prostoru bivše OTP banke.

Popunjenu i ovjerenu Izjavu kod javnog bilježnika (vlasnik/svi suvlasnici) potrebno je predati u zgradi Općine Lekenik, Zagrebačka 44, Lekenik od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati.

Detaljne upute za postupanje s građevinama oštećenim u potresu koje će se uklanjati o trošku RH sukladno odredbama Zakona o sustavu civilne zaštite možete pronaći na sljedećem linku:

https://mgipu.gov.hr/uputa-za-postupanje-s-gradjevinama-ostecenim-u-potresu-koje-ce-se-uklanjati-o-trosku-rh-sukladno-odredbama-zakona-o-sustavu-civilne-zastite/11411

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content