Poziv na radionicu – Energetska obnova obiteljskih kuća

Povodom najave javnog poziva ZA SUFINANCIRANJE MJERA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE U KUĆANSTVIMA I VIŠESTAMBENIM ZGRADAMA, u organizaciji Općine Lekenik  i Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije, dana 09.03.2020 u 14:00 sati u maloj sali Hrvatskog doma u Lekeniku, biti će održana radionica o tome kako možete sudjelovati u natječaju, što je sve potrebno napraviti da biste dobili bespovratna sredstva i koje aktivnosti možete provesti.

Radionica je besplatna, otvorenog tipa i svi su dobrodošli.

 

Građanima će biti na raspolaganju 142 milijuna kuna za obiteljske kuće te 152 milijuna kuna za višestambene zgrade, a stopa sufinanciranja iznositi će 60%.

Sufinancirat će se:

  • povećanje toplinske zaštite svih elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora:

– energetska obnova vanjskog zida, stropa, poda, krova (sva potrebna oprema i radovi vezani uz povećanje toplinske zaštite, uključujući npr. hidroizolaciju, zamjenu konstrukcijskih elemenata krova i dr.)

– zamjena stolarije ovojnice grijanog prostora novom;

  • cjelovita energetska obnova, koja podrazumijeva kombinaciju mjera na vanjskoj ovojnici i ugradnje sljedećih sustava za korištenje OIE:

– sustavi s sunčanim toplinskim pretvaračima;

– sustavi na drvnu sječku/pelete;

– dizalice topline zrak-voda, voda-voda ili zemlja-voda;

– fotonaponski sustavi za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju.

Objava javnog poziva predviđa se krajem prvog kvartala ove godine, a budući da očekujemo velik broj prijava, obratite nam se što prije na broj telefona 044 544 930 ili 044 522 793

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content