Poziv na Informativni dan projekta BioVill

Poštovani,

Izuzetna nam je čast pozvati Vas na Informativni dan projekta BioVill koji će se održati u srijedu 8. ožujka  2017. s početkom u 10:00 sati na adresi  Društveni centar SOS Dječje selo Lekenik, Hermana Gmeinera 1, Lekenik.

Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) održat će radionicu na temu projekta BioVill  – iskorištavanja energije biomase koja će uključivati prezentacije o modelu ugovorne prodaje topline iz biomase te niz primjera provedenih projekata u Hrvatskoj i zemljama Europske unije. U suradnji sa Fakultetom strojarstva i brodogradnje iz Zagreba, na radionici će se također predstaviti i projekt CoolHeating i PLANHEAT koji se provode u okviru programa Obzor2020 (Horizon2020).

Projekt BioVill je trogodišnji projekt, financiran od strane Europske unije u sklopu programa Obzor 2020 (Horizon 2020) za istraživanje i inovacije. Cilj projekta BioVill je uspostavljanje, poticanje i promoviranje bioenergetskih naselja u Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i Rumunjskoj. Općina Lekenik sudjeluje u projektu BioVill i izabrana je od strane Upravnog odbora projekta kao buduće bioenergetsko naselje u Republici Hrvatskoj.

Projektom BioVill želi se ukazati na mnoge važne aspekte uspostavljanja samoodrživih bioenergetskih naselja uz naglasak na tehnologije, poslovne modele, zakonodavni okvir, financiranje i primjere najbolje prakse iz Njemačke i Austrije uz potporu Europske unije. Više informacija o projektu BioVill saznajte na: www.biovill.eu.

Lijepo Vas pozdravljamo i veselimo se Vašem dolasku.

 

S poštovanjem.

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content