Potpisivanje ugovora za izgradnju “Poslovne zone Marof”

 

Načelnik Općine Lekenik Ivica Perović je u četvrtak, 23. srpnja 2015. godine, u općinskoj vijećnici u lekeniku s članovima zajednice ponuditelja potpisao ugovor za izgradnju „Poslovne zone Marof“.

Ugovor se odnosi na radove izgradnje infrastrukture u ovoj poslovnoj zoni, a njegova je ukupna vrijednost s PDV-om nešto niža od 22 milijuna kuna. Početak radova je predviđen odmah za sljedeći mjesec, a završetak krajem lipnja sljedeće godine.

Radovi će obuhvatiti elektroopskrbu, javnu rasvjetu i telekomunikaciju, plinovod, prometnicu, vodoopskrbu i odvodnju, kako sanitarnu tako i oborinsku.
Župan Ivo Žinić, koji je zajedno sa zamjenicima Anitom Sinjeri-Ibrišević i Marinom Piletićem nazočio potpisivanju, u ovoj je prigodi rekao: „Ovo je jedan bitan trenutak za Općinu Lekenik, a samim tim i za našu županiju. Želim čestitati ljudima koji su pripremili ovaj projekt, koji su imali viziju. U ovom trenutku imamo više stotina poslovnih zona u Hrvatskoj koje zjape prazne. I onda jedan ovakav projekt dobije prolaznu ocjenu na predpristupnim fondovima Europske unije. To je zasigurno dobar projekt. Ova poslovna zona ima budućnost.“
Prva zadaća lokalne i regionalne vlasti je pomoći da se ova zona nakon završetka gradnje napuni poduzetnicima, rekao je župan: „A moram priznati da već sada vodimo pregovore na županijskoj razini gdje nam dolaze investitori. Zadnjih mjesec dana imali smo nekoliko investitora koji traže upravo ovakva mjesta gdje žele poslovati.“ Riječ je o partnerima iz Njemačke, koji žele dio svoje proizvodnje premjestiti ovdje.
Župan je u ovoj prigodi pohvalio načelnika Općine Lekenik, zbog izuzetno dobre suradnje sa županijskom izvršnom vlasti.

Preuzeto sa Portal 53

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content