“Poplavljeni za poplavljene” 05.07.2015.

Natjecanju u starim športovima i 14. smotri izvornog folklora „Pokuplja, Posavine i Turopolja“, objedinjenima u manifestaciju „Poplavljeni za poplavljene“, koju su uz supokroviteljstvo Sisačko-moslavačke županije i Općine Lekenik, u nedjelju, 5. srpnja 2015. godine, organizirali Turistička zajednica Općine Lekenik i HKUD „Poculica“ Letovanić, pokroviteljica je bila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Župan Ivo Žinić, kao osobni izaslanik predsjednice, u nazočnosti predsjednice Županijske skupštine Ivanke Roksandić i zamjenice župana Anite Sinjeri-Ibrišević,otvorio je stare športove i smotru izvornog folklora.
Župan je, kao i uvijek, pozdravio čuvanje tradicije i bogatstva kulture hrvatskog naroda, dodao u naziv smotre i Banovinu, koja je i bila zastupljena Kulturno-umjetničkom udrugom Viduševac i čestitao organizatorima na izvrsnoj ideji okupljanja onih koji su ili bili ugroženi poplavnim vodama ili pomagali poplavljenima.

Mnogi dodatni sadržaji upotpunili su ponudu ovoga mjesta koje je u nedjelju, 05.07. posjetilo preko 1000 ljudi. Uz dobru organizaciju i prekrasne nastupe svi su se zabavili.

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content