Poduzetnička zona Marof Lekenik

Općini Lekenik dodjeljena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 30.778.993,87 kn, za realizaciju ulaganja u projekt „Poduzetnička zona Marof Lekenik – pokretač lokalnog razvoja“ 30 milijuna kuna za infrastrukturu u PZ Marof Lekenik !

Više informacija o samoj zoni pogledajte na ovom linku

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije 11. kolovoza 2014. godine donijelo je Odluku o financiranju projekta odabranog u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga „Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu“ u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013., temeljem koje se Općini Lekenik dodjeljuju bespovratna financijska sredstva u ukupnom iznosu od 30.778.993,87 kn,  za realizaciju ulaganja u projekt pod nazivom „Poduzetnička zona Marof Lekenik – pokretač lokalnog razvoja“. Dodijeljena bespovratna sredstva iznose maksimalno 94,39 % ukupnih prihvatljivih troškova Projekta koji su temeljem izvršene provjere prihvatljivosti od strane Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) utvrđeni u iznosu od 32.608.320,66 kn.

Izgradnja infrastrukture

S ciljem poticanja razvoja gospodarstva i zapošljavanja Općina Lekenik u suradnji s partnerom Razvojnom agencijom Sisačko – moslavačke županije, SI-MO-RA d.o.o.,  prijavila je, 21.02.2014. godine, projektni prijedlog pod nazivom „Poduzetnička zona Marof Lekenik – pokretač lokalnog razvoja“, na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. U sklopu projekta  kao glavna aktivnost financirati će se troškovi izgradnje prometnica i ostale infrastrukture u poduzetničkoj zoni D1 „Marof“ u Lekeniku, ukupne procijenjene vrijednosti 27.780.900,00 kn. Preostali iznos odobren je za financiranje popratnih aktivnosti među kojima izdvajamo nadzor izgradnje, čišćenje i uređenja zemljišta, a odobreni su i troškovi sufinanciranja plaća službenika članova projektnog tima za vrijeme provedbe projekta, te troškovi nabave dva prijenosna računala za potrebe upravljanja projektom.

Samo 15 od 250

Proći u petnaest odobrenih projekata od oko 250 prijavljenih, na prvom natječaju za strukturne fondove u Republici Hrvatskoj, svakako je veliki uspjeh za Općinu Lekenik na kojem nam je čestitalo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kada nas je „sa zadovoljstvom“ obavijestilo da je naša projektna prijava zadovoljila provjeru prihvatljivosti te je odobrena za financiranje, a koju obavijest smo mi, kao nagradu za uloženi trud, iako znamo da je pred nama još veliki posao, s zadovoljstvom i radošću zaprimili, 21.08.2014. godine. (Viktorija Majcen)

PZ Marof – Promet – pregledajte kartu

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content