Otvoren ŠRC „Stjepan Grgac-Grga“ u Petrovcu, gostovali veterani NK Dinama

Kćer i sin legendarnog zapovjednika 57. brigade Hrvatske vojske Stjepana Grgaca otkrili spomen ploču

Otkrivanjem velike mramorne ploče  s nazivom ŠRC-a i likom legendarnog zapovjednika 57. brigade Hrvatske vojske Stjepana Grgca-Grge te prijateljskim nogometnim susretom veterana HNK Petrovec i NK Dinamo Zagreb, jučer je otvoren ŠRC „Stjepan Grgac-Grga“ u Petrovcu.

Pravi sportski spektakl na nogometnom igralištu Tečalek privukao je više stotina mještana, sportskih poklonika i hrvatskih branitelja. Neposredno prije početka nogometne utakmice, u nazočnosti župana Ive Žinića i načelnika Ivice Perovića, svečano je otvoren ŠRC „Stjepan Grgac-Grga“, u znak sjećanja na brigadira HV-a i zapovjednika 57. sisačke brigade “Marijan Celjak”. Stjepan Grgac – Grga bio je jedini poginuli zapovjednik brigade, samim time i najviši vojni dužnosnik koji je poginuo u operaciji Oluja, ali i u čitavom Domovinskom ratu.

Uvodno se svima okupljenima obratio Mario Kovač, predsjednik ŠU “Stjepan Grgac-Grga”, koji je podsjetio na put osnivanja športske udruge i svih aktivnosti oko uređenje cijelog ŠRC-a. Kratkim govorima obratili su se načelnik Perović i župan Žinić, a potom su kćer i sin pokojnog hrvatskog viteza, popularnog Grge  otkrili spomen ploču. Sa par riječi zahvale na pozivu i ukazivanju časti obratio se najstariji član Dinamovih veterana Drago Vabec, kojem je Božidar Antolec ispred TZO-a Lekenik uručio veliku repliku tradicionalnog čardaka za uspomenu na posjet Petrovcu i Općini Lekenik.

Sama utakmica veterana HNK Petrovec i veterana NK Dinamo Zagreb protekla je u revijalnom tonu sa pregršt pogodaka. Završilo je 11:3 u korist gostiju, ali velike ovacije dobili su i domaće legende braća Žinić, Zdenko i Stjepan koji su zatresli mreže Dinama (Zdenko 2 puta) koje je čuvao Mario Jozić. Sa efektnim pogocima u dresu plavih istaknuo se robusni napadač Veldin Karić, nezaustavljiv je bio i Fabijan Komljenović, dok je najviše oduševio najstariji, legendarni Drago Vabec. Nakon utakmice nastavljeno je treće poluvrijeme u ugodnom druženju svih aktera.

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content