ODRŽANI STARI ŠPORTOVI U SKLOPU MANIFESTACIJE “Letovanić za Vukovar”

Ove subote, 09.07. održano je natjecanje u starim športovima u Letovaniću u sklopu humanitarne kulturno-turističke manifestacije Letovanić za Vukovar. Ove godine na novoj lokaciji, na obali rijeke Kupe. Novi teren se pokazao puno boljim s obzirom na veliku vrućinu jer je voda ipak dala osvježenje. Natjecatelji su pristigli iz Siska, Petrovca, Žažine, Zagreba te Letovanića. Natjecanje je otvorio načelnik Ivica Perović uz pozdravnu riječ i domaćina Stjepana Kušana.

U ukupnom poretku pobijedili su treću godinu za redom Letovanci s prikupljenih 166 bodova. Drugo mjesto osvojila je ekipa Š.U. Stjepan Grgac iz Petrovca sa 128 bodova. Treći su bili Š.U.Žažina koji su uspjeli prikupiti 28 bodova. Natjecalo se u povlačenju užeta, kamenu s ramena, skoku u dalj, skakanju u vrećama, piljenju drva, nošenju košare na glavi, nošenju jaja na žlici i hodanju na štulama.

Najnapetije je bilo u potezanju užeta. Pobijedila je ekipa Letovanića, a drugi su bili dečki iz Petrovca. Ove godine su se i žene natjecale u bacanju kamena s ramena. Bilo je također vrlo uzbudljivo. Najdalje je bacila kamen Martina Križanović, međutim, ovo natjecanje nije se bodovalo. U bacanju kamena s ramena u muškoj kategoriji pobijedio je Ivica Kušan, Letovanci. Zanimljivo je bilo i hodanje na štulama, koje nije niti malo jednostavno. Pobijedila je ekipa Letovanaca, Fabijan Đumbir i Antonela Brkiš. U nošenju jajeta na žlici pobijedila je Katarina Kaljiković i Luka Bunjevčević iz ekipe ŠU Stjepan Grgac. Žene su se iznimno trudile u nošenju košare na glavi. Konkurencija je bila velika. Na kraju su pobijedili Letovanci; Marica Detković i Đurđica Posavec. Letovanci su pobijedili i u skakanju u vreći. Natjecali su se Bartol Brkiš i Antonela Brkiš. Iako je bilo vruće, drva su se pilila velikom brzinom. Najveću spretnost pokazali su dečki iz Kluba Vrbina Sisak; Kozina i Milić. U bacanju potkove pobijedili su Željko Grahovac i Martina Križanović, ekipa SOR Općina.  U skoku u dalj pobijedio je Mario Bušić iz ekipe Letovanci.

Svima sudionicima natjecanja osiguran je ručak u domu. Nakon kratkog odmora ispred pozornice su podijeljene nagrade, medalje i pehari. Uručili su ih načelnik Perović, potpredsjednica Općinskog vijeća Vesnica Bušić i predsjednik DVD-a Letovanić Stjepan Kušan. Ova humanitarna manifestacija  započela je starim športovima i trajala je daleko u noć. Hvala svima na sudjelovanju, vidimo se iduće godine u Letovaniću, selu starih športova.

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content