ODRŽAN BOŽIĆNI KONCERT U LEKENIKU

Program je započeo u 17 sati u OŠ Mladost u Lekeniku. Voditeljica programa Maja Romarić srdačno je pozdravila sve nazočne u ime Općine Lekenik, općinskog načelnika Ivice Perovića koji na žalost nije bio u mogućnosti doći te u ime njegove zamjenice Marice Zlovolić. Uzvanici su se okupili u velikom broju, i svojim prisustvom uveličali ovaj događaj. Izuzev zamjenice načelnika Marice Zlovolić prisutna je bila i izaslanica SMŽ-a, ujedno i predsjednica županijske skupštine SMŽ-a Ivanka Roksandić.

Svečanost je započela dodjelom nagrada i priznanja za foto natječaj koji je održan u sklopu manifestacije “Letovanić, selo pokraj Kupe”. Ovaj prvi foto maraton pod nazivom “Život teče Letovanićem” održan je u organizaciji TZO-a Lekenik. Od izloženih prvih pedeset fotografija posjetitelji su bili u mogućnosti vidjeti prekrasne motive Letovanića i okolice. Zamjenica načelnika Marica Zlovolić i Božidar Antolec iz TZO-a Lekenik uručili su nagrade za prva tri mjesta. Prvo mjesto za fotografiju “Interijer kapele” osvojio  je Antun Krešić. Drugo Ivica Tomić sa fotografijom “Mir vremena”, a treće mjesto s fotografijom “Guske” osvojio je Damir Pahić.  Uručene su im vrijedne nagrade, 1500 kn poklon bon KS Proprinta za prvo mjesto, 700 i 500 kn poklon bonovi za drugo i treće mjesto TZ-a, priznanja, poklon paketi TZ-a te pobjedničke fotografije izrađene u formatu B2 poklon Tiskare Domigraf.

Nakon dodjele nagrada za foto natječaj, blagdanski ugođaj dočarala su nam brojna kulturno-umjetnička društva; Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Poculica Letovanić, Kulturno-umjetničko društvo Preslica Pešćenica, KUD Sv. Florijan Poljana Lekenička, Izvorna folklorna grupa Tamburica Donji Vukojevac te Kulturno-umjetničko društvo Kolovrat Lekenik.

Program je započeo KUD Preslica Pešćenica  s pjesmom “Dobar večer dobri ljudi”.

Program je završi zajedničkim pjevanjem pjesme Narodi nam se kralj nebeski.

Zamjenica načelnika Marica Zlovolić zahvalila se svima na dolasku i poželjela Sretan Božić i sve najbolje za nadolazeće blagdane.

 

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content