ODRŽAN BOŽIĆNI KONCERT U LEKENIK

Pjesmama približili duh Božića, dočarali blagost, toplinu, mir i ljubav

Pjesmama približili duh Božića, dočarali blagost, toplinu, mir i ljubav

U subotu, 17. prosinca 2016. godine održan je tradicionalni Božićni koncert u organizaciji Općine Lekenik, u prostoru Osnovne škole Mladost Lekenik. Na samom početku, prigodnim riječima svima okupljenima i izvođačima, obratio se načelnik Ivica Perović. Zaželio je svima mirne i sretne blagdane, te poželio svako dobro u novoj godini svima. Nakon njega, sa toplim riječima u božićnom duhu, obratila se predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

Božić je doba mira i veselja, optimizma, nade, ljubavi, darivanja i duhovnog bogatstva, koje nam donosi tek rođeni Spasitelj, Isus Krist. Ovim koncertom društva su nam dočarala blagost, toplinu, mir i ljubav našeg spasitelja kojeg slavimo srcima ispunjenima vjerom i nadom.

Prigodnim pjesmama nastupili su: Hrvatsko kulturno umjetničko društvo “Poculica” Letovanić, Kulturno-umjetničko društvo “Preslica” Pešćenica, Kulturno-umjetničko društvo sv. Florijan Poljana Lekenička, Izvorna folklorna grupa “Tamburica” Donji Vukojevac i Kulturno-umjetničko društvo Kolovrat Lekenik sa tri skupine, mladeži i dvije odrasle skupine.

Koncert su otvorili upravo najmlađi, djeca iz KUD-a Kolovrat sa pjesmama Spavaj mali Božiću i Božićni zvončići. Potom su članovi KUD-a “Preslica” iz Pešćenice otpjevali pjesme  Vura, U  to vrijeme godišta, Novo se leto veseli. KUD Sveti Florijan iz Poljane Lekeničke otpjevao je Radujte se narodi, Kirije eleison i Detešce nam se rodilo. HKUD “Poculica” iz Letovanića duh Božića gostima su približili sa pjesmama Na salašu kraj Betlema, O slavna betlemska, Prva je vura. IFG “Tamburica” Donji Vukojevac zapjevala je Oj Betleme, Veselje ti navješćujem, Svim na zemlji. Potom su nastupile dvije skupine, mlađa i starija, KUD-a Kolovrat iz Lekenika. Starija skupina predstavila se pjesmama: Djetešce moje drago, Oj pastiri i Danas se čuje, a mlađa sa Dođite sad mladenci, Čestit svem svetu i Zdrav kralj mladi. Na samom kraju koncerta, svi izvođači su zajedno zapjevali  Narodi nam se kralj nebeski !

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content