Obavijest o obračunu i naplati naknade za uređenje voda

Općina Lekenik je, u skladu sa zakonskim obvezama, od početka godine preuzela od Hrvatskih voda poslove vezane uz obračun i naplatu naknade za uređenje voda. To znači da će svi obveznici plaćanja s područja općine Lekenik ovih dana dobiti nova Rješenja o obračunu naknade za uređenje voda i zajedničke uplatnice za plaćanje komunalne naknade i naknade za uređenje voda.
Ne radi se o novoj obvezi plaćanja naknade za uređenje voda, niti se radi o povećanju cijena. To samo znači da će se uplata vršiti na drugačiji način, zajedno na uplatnici s komunalnom naknadom na žiro račun Općine Lekenik i to dinamikom kojom se plaćaju računi komunalne naknade: tromjesečno (kvartalno), s time da će prva valuta plaćanja biti 20. svibnja 2018. godine.
Ovaj postupak neće povećati troškove domaćinstava, a ukoliko se ovaj račun bude plaćao u poštanskom uredu u Lekeniku, obveznici su oslobođeni troškova platnog prometa.

Svi oni građani koji će podnijeti zahtjev općini Lekenik i ostvariti oslobađanje plaćanja komunalne naknade prema jednom od socijalnih kriterija (korisnici stalne pomoći za uzdržavanje,) dužni su podmiriti samo naknadu za uređenje voda.

Za sva pitanja ili nejasnoće u vezi sa dobivenim rješenjem može se kontaktirati Općinu Lekenik, na brojeve telefona: 044/527-816 ili e-mail: maja.zitvaj@lekenik.hr i mirjana.smit@lekenik.hr.

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content