NAJAVA ZA ISPLATU BOŽIĆNICA

Jednokratna prigodna novčana pomoć umirovljenicima sa mirovinama do 3.000,00 kuna, korisnicima nacionalne naknade za starije osobe, te nezaposlenim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata kao i korisnicima novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje, korisnicima zajamčene minimalne naknade, Općina Lekenik će i ove godine isplaćivati božićnice u razdoblju od 15.12. do 22.12. 2022. godine.

Isplata će se vršiti u izdvojenom prostoru (bivše OTP banke), Zagrebačka 77A u Lekeniku u vremenu od 9.00-12.00 sati . Za isplatu božićnice korisnici moraju ispunjavati uvjet prebivališta na području Općine Lekenik i nalaziti se na popisu koji će nam u tu svrhu ustupiti Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

POTREBNA DOKUMENTACIJA

  • OSOBNA ISKAZNICA
  • Umirovljenici koji nisu na tom popisu trebaju donijeti iz banke gdje imaju otvoren račun „Obavijest o mirovini“ na kojoj su svi podaci vezani visinu mirovine ili potvrdu mirovinskog,
  • Za nezaposlene hrvatske branitelje DR božićnicu ćemo isplaćivati prema popisu HZZ uz predočenje OI,
  • Korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje DM moraju prethodno pribaviti potvrdu Odsjeka za hrvatske branitelje Sisačko-moslavačke županije, dok će korisnici zajamčene minimalne naknade božićnicu primiti prema popisu Centra na tekući račun, a oni koji nisu do sada podizali ovu vrstu naknade moraju se osobno prijaviti u Općinu.

 

RB KATEGORIJA VISINA MIROVINE/NAKNADE IZNOS

BOŽIĆNICA

1. Umirovljenici i korisnici NN za starije osobe  do 1.500,00 kn 200,00 kn
2. Umirovljenici od 1.500,01-3.000,00kn 100,00 kn
3. Nezaposleni hrvatski branitelji i korisnici novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje prema posebnom Pravilniku 200,00 kn
4. korisnici ZMNCZS zajamčeni iznos 200,00 kn

 

U slučaju nastanka  izvanrednih okolnosti koje se nisu mogle predvidjeti u trenutku donošenja odluke Općina Lekenik zadržava pravo izmjene načina isplate i rokova o kojima će svi biti pravovremeno obaviješteni putem mrežne stranice Općine Lekenik, www.lekenik.hr .

 

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content