MONOGRAFIJA LEKENIK – POZIV

Poštovani mještani Lekenika i ostali žitelji Općine Lekenik, započeli smo sa izradom Monografije Lekenika povodom 800 godina prvog pisanom spomena Lekenika (1217.-2017).

U studenome je TZO Lekenik i službeno započela izradu monografije. Predsjednik TZ-a Ivica Perović potpisao je ugovore sa 5 povjesničara koji će do kraja godine istražiti i obraditi pojedina područja iz lekeničke povijesti.

Dr.sc. Marko Jerković, viši asistent na Hrvatskom studiju – Sveučilište Zagreb obraditi će razdoblje srednjeg vijeka 13. – 15.st. Doc.dr.sc. Hrvoje Kekez, docent na Odjelu za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta 15.i 16.st.., mr.sc. Ladislav Dobrica, načelnik odsjeka u Hrvatskom državnom arhivu 17. i 18.st., dr.sc. Stipica Grgić, viši asistent na Hrvatskim studijima prvu polovicu 20.st. (do 1945.g.), doc.dr.sc. Tomislav Anić razdoblje od 1946.g. do danas. Ovom timu stručnjaka se pridružuje i dr.sc. Arijana Kolak Bošnjak. S ovim timom stručnjaka od početka godine pregovarali su Stipica Grgić i Božidar Antolec, te je predsjednik Perović, ujedno i Općinski načelnik izrazio zadovoljstvo što je tako zahtjevan posao povjeren pravim stručnjacima.

Pozivamo sve koji kod kuće, u svojim arhivama i kolekcijama imaju bilo kakve stare fotografije, razglednice, dokumente ili neke druge oblike materijalnih dobara vezanih za povijest mjesta Lekenik, da se jave u Turistički ured radi kopiranja i skeniranja istih za potrebe izrade Monografije. Po pozivu, mogućnost dolaska i kod Vas, a možete nam postati i elektroničkim putem…

Zahvaljujemo svima koji su već dostavili nam svoje fotografije.

TZO Lekenik

Zagrebačka 66

(Hrvatski dom)

044/743-065

098/788-177

kontakt@tzo-lekenik.hr

IMG_1063 IMG_1078

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content