Isplata uskrsnica

Jednokratna prigodna novčana pomoć Uskrsnica isplaćivati će se  umirovljenicima i korisnicima novčane naknade za starije osobe sa mirovinama   najviše do 398,17 EUR )3.000 kuna) te korisnicima novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje, nezaposlenim hrvatskim braniteljima i korisnicima zajamčene minimalne naknade Općina Lekenik u razdoblju od 30.03. do 06.04. 2023. godine. Gotovinska isplata će se vršiti u prostoru bivše OTP banke, Zagrebačka 77A u Lekeniku u vremenu od 9.00-12.00 sati uz predočenje osobne iskaznice i dokumentacije koja je bitna u dokazivanju statusa korisnika i visini zadnje mirovine/ naknade. 

Kriteriji i kategorije za isplatu naknade iz sredstava osiguranih u Proračunu općine Lekenik za 2023. godinu,  su sljedeći:

RB KATEGORIJA VISINA MIROVINE/NAKNADE IZNOS USKRSNICE U EUR
1. Umirovljenici i korisnici Nacionalne naknade za starije osobe do 199,08V EUR 30
2. Umirovljenici s mirovinom od 199,08-398,17 EUR 15 
3. Nezaposleni hrvatski branitelji i korisnici novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje prema posebnom Pravilniku 30 
4. korisnici Zajamčene minimalne naknade zajamčeni iznos 30

 

Korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje moraju donijeti Potvrdu Odsjeka za hrvatske branitelje Sisačko-moslavačke županije kojom dokazuju svoj status  korisnika iste, a koja ne smije biti starija od šest mjeseci.

Za ostale kategorije korisnika isplata će se vršiti prema popisima nadležnih tijela.

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content