FOTONATJEČAJ “VOLIM SVOJU ŽUPANIJU” – B. Antolec među deset najboljih od 690!

Motivi iz Zagrebačke, Karlovačke, Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije proglašeni su najboljima na fotonatječaju „Volim svoju županiju“.  

U velikoj dvorani Stare gradske vijećnice Grada Zagreba Hrvatska zajednica županija održala je dodjelu nagrada u sklopu fotonatječaja „Volim svoju županiju“ na koji je u nešto više od dva mjeseca provedbe prijavljeno više od 600 fotografija autora iz cijele Republike Hrvatske.

dodjela nagrada_DSC3395_DSC3402

Voditelj ureda Turističke zajednice Općine Lekenik, Božidar Antolec osvojio je izvanredno sedmo mjesto prema ocjeni stručnog žirija  u jakoj konkurenciji sa svojom fotografijom koja prikazuje utrku čamaca u Letovaniću i zrake sunca nad veslačima. Veslači su pobjednička posada Sisačkih lađara, pobjednika utrke.

veslači zrake

 „Lijepo je vidjeti ove prekrasne fotografije naših županija koje predstavljaju samo djelić onoga što Hrvatska ima za ponuditi. Drago nam je što su danas ovdje s nama autori najboljih radova, stoga čestitam i njima na trudu i uspjehu. Vaši će radovi obići sve hrvatske županije. Ovaj fotonatječaj pokazao je snagu regionalnog identiteta izraženu kroz prirodne ljepote i kulturnu baštinu“, rekao je predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk.

Predsjednica žirija i profesionalna fotografkinja G.I.Tepeš istaknula je kako se žiri pri odabiru najboljih fotografija vodio kriterijem fotografije koja priča neku priču.

Prvu nagradu prema izboru stručnog žirija osvojila je fotografija Velimira Mirta koja prikazuje panoramu Zagrebačke županije, a drugonagrađena fotografija Damira Basare vodi nas u unutrašnjost špilje. Motivi Porcijunkulova fotografa Stjepana Hranilovića odnijeli su treće mjesto, a četvrto mjesto osvojila je simpatična fotografija Tee Kiđemet. Branka Mašić osvojila je peto mjesto svojom fotografijom krajolika Krapinsko-zagorske županije.

volim svoju žup. 1

Osim nagrada za najbolju fotografiju prema mišljenju stručnog žirija, dodijeljena je i po jedna nagrada u kategoriji najbolje fotografije prema broju dijeljenja koju je osvojila fotografija Kristiana Kiseljaka iz Karlovačke županije  i najbolje fotografije prema broju lajkova koju je osvojila Tanja Košić iz Varaždinske županije.

2 3

Nagrađene fotografije, kao i sve fotografije prijavljene na fotonatječaj Hrvatske zajednice županija nalaze se na službenoj Facebook aplikaciji „Volim svoju županiju“.

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content