Božićni koncert 16. prosinca 2023. godine

Ovogodišnji Božićni koncert u organizaciji Općine Lekenik bio je naglašen kao poveznica tradicionalnih božićnih elemenata našeg kraja i budućnosti koja sve više mijenja tradiciju. Na nama je da i dalje prenosimo tradiciju i istinske vrijednosti koje nam donosi ovo vrijeme mira i blagostanja, rođenje Isusa Krista.   

Program je započeo u 18 sati u Hrvatskom domu u Lekeniku. Voditeljica programa Matea Petrović srdačno je pozdravila sve nazočne u ime Općine Lekenik, izaslanicu župana sisačko-moslavačke županije Ivana Celjaka i direktoricu Turističke zajednice sisačko-moslavačke županije gospođu Ivanu Plavec te općinskog načelnika Ivicu Perovića, te ostale cijenjene uzvanike. Uzvanici i gledatelji su se okupili u velikom broju, i svojim prisustvom uveličali ovaj događaj.

Svečanost je započela prigodnim govorima općinskog načelnika Ivice Perovića te izaslanice sisačko-moslavačke županije i direktorice Turističke zajednice sisačko-moslavačke županije Ivane Plavec.

Program sa blagdanskim ugođajem započela su djeca iz Dječjeg vrtića Lekenik odnosno engleska skupina Smileys sa pjesmom i prigodnom koreografijom, nakon čega su im se na pozornici pridružila i djeca iz ostalih skupina i zajedno izvela još jednu prigodnu božićnu pjesmu.

Božićnu tradiciju dočarala su nam brojna kulturno-umjetnička društva; Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Poculica Letovanić, Kulturno-umjetničko društvo Preslica Pešćenica, KUD Sv. Florijan Poljana Lekenička, Izvorna folklorna grupa Tamburica Donji Vukojevac , Zavičajno društvo Sv. Josip Cerje Letovaničko kroz izvođenje raznih prigodnih tradicionalnih izvedaba.

Program je završio  prikazom tradicije unosa Božića u izvedbi Kulturngo-umjetničkog društva „Posavina“ Budaševo.

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content