AKCIJA CRVENOG KRIŽA U SURADNJI S OPĆINOM LEKENIK

U sklopu projekta HCK I GDCK  Županja, Osijek i Split u okviru natječaja „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći“ 2016/2017. u suradnji s Crvenim križem Sisak podijeliti će se paketi za korisnike zajamčene minimalne naknade prema popisu Centra za socijalnu skrb Sisak uz suradnju s Mjesnim odborima koji će snositi veći teret realizacije. Isporuka će se odvijati početkom travnja, te se svaki korisnik prava mora identificirati mjesnom odboru kao i članove svoje obitelji, te im pomoći popuniti obvezne obrasce.

 

Pravo na paket moći će ostvariti:

  1. osobe starije od 65 godina u samačkom ili dvočlanom kućanstvu s prosječnim primanjima manjima od 1.500,00 kuna (samac) ili 2.000 kuna (dvočlana obitelj) uz predočenje dokaza o visini prihoda za svakog člana kućanstva.
  2. Samohrani roditelji s ukupnim primanjima u kućanstvu nižim od iznosa bruto minimalne plaće u RH (3.120,00 kuna)
  3. Obitelji s troje i više djece s ukupnim mjesečnim prihodom nižim od 5.705,00 kuna
  4. Iznimno samci ili obitelji s jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću u razdoblju dužem od 4 mjeseca

 

Dokumentacija moguće korisnike od točke 2-4.:

  • Potvrdu o visini dohotka (porezna uprava) za sve punoljetne članove kućanstva
  • Rješenje o dječjem doplatku
  • Rješenje o visini alimentacije
  • Rješenje o skrbništvu
  • Potvrdu o nezaposlenosti Zavoda za zapošljavanje
  • Stanje tekućeg računa

Za sve potrebite navedene pod točkama 1-4. obveza je da se jave u Općinu Lekenik, Zagrebačka 44, Lekenik ili telefonom 044/527-811, kontakt osoba Davorka Katarina Podnar radi detaljnog dogovora.

Saznajte više o Općini Lekenik

Općina Lekenik
Skip to content