Zamjenica općinskog načelnika / O zamjenici

zam. načelnika Marica Zlovolić

MARICA ZLOVOLIĆ, mag. ing. agr.

Zamjenica načelnika

Rođena 29. srpnja 1965. godine u Sisku. Područnu školu pohađala u Tišini Erdedskoj i Tišini Kaptolskoj, a osnovnu školu završila u Sisku. Srednju jezičnu školu, zanimanje inokorespondent završila u Sisku, potom upisuje Fakultet poljoprivrednih znanosti Sveučilišta u Zagrebu smjer Agroekonomika. Po završetku studija stiče zvanje dipl. ing. poljoprivrede – agroekonomistica, a prema novom zakonu diploma se izjednačava i dobiva zvanje mag. ing. agrobiznisa i ruralnog razvitka – agroekonomistica. Završava i tečaj računovodstva u poduzeću, a ulaskom u politiku i seminar „Žene u politici – javni nastup“.

Prvo zaposlenje je kao šefica računovodstva u „Poljodjelstvu-Rakovo“ u Sisku, zatim radi u Proizvodno-trgovačkom obrtu „Kelečić“ Sisak, a kasnije „Kelečić“ d.o.o. Sisak kao voditeljica računovodstva i odgovorna osoba za proizvodnju stočne hrane.
Udana, majka dvije kćeri.

U Općinsko vijeće Općine Lekenik ulazi kao vijećnica 2009. godine, od 2010. do 2013. Predsjednica Odbora za poljoprivredu Općine Lekenik, a od 2011. do 2013. članica Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Lekenik.

Članica Hrvatske seljačke stranke od 2010. godine, članica županijskog odbora HSS Sisačko-moslavačke županije, potpredsjednica Općinske organizacije HSS Lekenik, predsjednica asocijacije žena HSS „Hrvatsko srce“ Lekenik, tajnica Županijske organizacije asocijacije žena HSS „Hrvatsko srce“ Sisačko-moslavačke županije, predsjednica Ogranka HSS Žažina i članica općinskog odbora HSS Lekenik.
Članica DVD Žažina i bila članica Pastoralnog vijeća Župe sv. Nikole i sv. Vida Žažina.

Na izborima 2013. godine izabrana za zamjenicu načelnika, a zatim imenovana i za načelnicu Stožera zaštite i spašavanja Općine Lekenik.