Marijana Petir o zoni Marof Lekenik

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir je u četvrtak, 23. srpnja 2015. godine u Općini Lekenik prisustvovala potpisivanju ugovora o radovima na infrastrukturi u „Poslovnoj zoni Marof“ te nadzoru nad tim radovima. Ugovor s izvođačima radova potpisao je načelnik Ivica Perović, a vrijednost ukupne investicije iznosi oko 22 milijuna kuna, od čega su cca 95% bespovratna sredstva osigurana iz strukturnih fondova i kohezijskog fonda Europske unije iz programa 2007-2013.

Radovi su započeli danas, a trebali bi biti završeni do sredine 2016. kada će Općina Lekenik dobiti „Poslovnu zonu Marof“ koja će omogućiti daljnji razvoj tog kraja te otvaranje novih radnih mjesta.

Zastupnica Petir koja je od početka uključena u razvoj tog projekta izrazila je zadovoljstvo što će radovi uskoro početi i Lekenik dobiti dugo čekanu poslovnu zonu.

„To je najperspektivnija poduzetnička zona u okolici Zagreba, ne samo zbog specifične lokacije već i respektabilne površine, zato što je dobro osmišljena te će biti razvojni pokretač ovog kraja kada je riječ o zapošljavanju i samozapošljavanju“, rekla je Petir.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i župan sisačko-moslavački Ivo Žinić, njegova zamjenica Anita Sinjeri-Ibrišević, načelnica Općine Majur Klementina Karanović, te direktori Razvojne agencije SIMORA Mario Čelan i Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije Željko Lenart.